ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Υγειονομική περίθαλψη για παιδιά μεταναστών

Αλλαγές στον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης προωθούνται με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ανασχεδιάστηκε το σύστημα χορήγησης αδειών παραμονής νόμιμων μεταναστών, με μειωμένα ποσά για παράβολα.

Διαβάστε εδώ https://albanians.gr/meionontai-ta-paravola-gia-tis-adeies-diamonis.html 

Παράλληλα, επιχειρείται να λυθεί ένα πρόβλημα που διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζουν, κατά την ενηλικίωσή τους, παιδιά νόμιμων μεταναστών. Στον Κώδικα Μετανάστευσης υπάρχει η πρόβλεψη ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα για εργασία και τα μέλη των οικογενειών τους, εφόσον είναι συντηρούμενα, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται, αναλόγως του επαγγέλματος που ασκούν, αντίστοιχα με τους ημεδαπούς. Επίσης, πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα για λοιπούς λόγους μπορούν να ασφαλίζονται σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς.

Όμως, τα παιδιά νόμιμων μεταναστών όταν ενηλικιώνονταν, αντιμετώπιζαν προσκόμματα στην υγειονομική τους περίθαλψη. Ετσι, προωθείται νέα διάταξη, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Προστίθεται τρίτο εδάφιο στην περίπτωση ε΄ του άρθρου 6 του Μεταναστευτικού Κώδικα ως εξής: «τα τέκνα των πολιτών τρίτων χωρών μετά την ενηλικίωσή τους, συνεχίζουν να ασφαλίζονται στο φορέα του γονέα, σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία για υγειονομική περίθαλψη που ισχύει για ημεδαπούς και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top