ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Xrisi Avgi formon ‘Batalione Sigurimi” kundër emigrantëve

Batalione Sigurimi për mbrojtjen e qytetarëve grek, nga okupatorët e paligjëshëm,

Batalione Sigurimi për mbrojtjen e qytetarëve grek, nga okupatorët e paligjëshëm, emigrantëve të paligjëshëm, duket se ka formuar Partia Ultranacionaliste Greke Xrisi Avgi. Sipas gazetës Eleuteria, në Kalamata janë formuar disa grupe sigurimi që ngjajnë shumë me Batalionet e Sigurimit (Tagmata Asfalias) të nacionalistëve grek gjatë luftës të dytë botërore.

Në krye të këtyre organizatave në Kalamata duket se është një ish polic, që në zgjedhjet e fundit parlamentare ishte kandidat për deputet me këtë parti në zonën e Kalamatës.

Në deklaratën që nxorrën kjo organizatë i bën thirrje të gjithë grekëve nga 15 deri në 70 vjeç të jenë vigjilent dhe gati për mobilizim. Ato deklarojnë se do marrin ligjin në duart e tyre dhe do mbrohen nga emigrantët e paligjëshëm okupator dhe kriminel, që sipas tyre janë fajtorë për rritjen e kriminalitetit në zonën e Mesinias. Biles ato pretendojnë se do zëvëndësojnë policinë të cilën e konsiderojnë “Njerëz të friksuar”

Krijimi i organizatave të tilla ka shkaktuar reagimin e shefit të përgjithëshëm të policië në Kalamata i cili deklaron se nuk do lejoj asnje organizatë apo këshill popullor të zëvëndësoj policinë

albanians.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top