ΑΛΒΑΝΙΑ

Ξεκινούν την άνοιξη οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις των Αλβανών στην Αγγλία 

Έκτος από την Ιταλία, την Γερμανία, το Βέλγιο, το Καναδά και αρκετές άλλες χώρες της Ευρώπης, σύντομα αναμένεται να αναγνωριστούν οι συντάξεις και των Αλβανών μεταναστών που ζούνε και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αλβανική και την Βρετανική κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων των Αλβανών μεταναστών ξεκινάνε την άνοιξη. Αυτό έγινε γνωστό από τον  υπουργό Κοινωνικής Ευημερίας και Νεολαίας Erion Veliaj, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο.

“Η Αλβανική Κοινότητα στην Βρετανία δεν είναι πολύ μεγάλη όπως είναι η Αλβανική Κοινότητα στην Ελλάδα ή στην Ιταλία, άλλα είναι μια κοινότητα ενωμένη και ενεργή. Σε πολύ μεγάλο βαθμό τα μέλη της Κοινότητας πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Μέσα στην Άνοιξη στοχεύουμε να αρχίσουμε την διαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο για το θέμα των συντάξεων. Η πρόταση που κάνουμε στις χώρες που διαπραγματευόμαστε είναι να τα χρόνια εργασίας, γιατί εάν αυτά προστεθούν, δίνει δικαίωμα στην σύνταξη στους μετανάστες και δίνεται αναλογικά το κομμάτι που τους ανήκει” τόνισε μετάξι άλλων ο Υπουργός Veliaj.

Επίσης ο Υπουργός είπε ότι μέχρι στιγμής με 7 χώρες έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ,και με την Γερμανία και Αυστρία αναμένετε σύντομα να ολοκληρωθούν.

Διαβάστε εδώ Αυτές είναι οι χώρες που θα αναγνωριστούν οι συντάξεις των Αλβανών μεταναστών  

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top