Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Ξεκινάει από αύριο η μαζική εφαρμογή του νόμου περί απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες β’γενιάς

Ξεκινάει από αύριο η μαζική εφαρμογή του νόμου περί απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες β’γενιάς

[maxbutton id=”5″]

Ξεκινάει από αύριο η μαζική εφαρμογή του νόμου περί απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες β’γενιάς. Αυτό έγγραψε σε μήνυμα του στο Facebook, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος.

“Δεν είναι κάτι για να καυχιέται κανείς, αλλά από 1-4-2016 ξεκινάει η μαζική εφαρμογή του νόμου περί απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες β’γενιάς. Το πρόβλημα με τα ποινικά μητρώα βελτιώνεται, αλλά παραμένουν τα προβλήματα με τις βεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας (φταίμε κι εμείς γι αυτο) ” έγραψε μεταξύ άλλων ο κ Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για το περίφημο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα περαστούν οι αιτήσεις για ιθαγένεια που έχουν κατατεθεί με το νέο νόμο. Η μέχρι τώρα πρακτική, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές στα μεταναστευτικά θέματα, των διευθύνσεων ιθαγένειας ήταν να δώσουν προτεραιότητα στις αιτήσεις του νόμου 3838.

Υπενθυμίσουμε ότι το Μάρτιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) , είχε καταθέσει στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  σχετικά με την απόδοση της ιθαγένειας με τον νέο νόμο. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Θεόδωρος Παπαθεοδώρου  ρωτούσε τον υπουργό πόσες αποφάσεις ιθαγένειας έχουν χορηγηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 1Α και 1Β του νόμου 4332/2015 και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top