ΑΛΒΑΝΙΑ

Ξανά στην Αλβανία ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα ταξιδέψει μετά την εορτή του Πάσχα  με μία ολιγομελή αντιπροσωπεία στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στη Σερβία και στα Σκόπια που είναι και ο τελικός προορισμός του.

Ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε πριν λίγες ήμερες επισκεφθεί ξανά τα Τίρανα για ολιγόωρη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Ντ. Μπουσάτι, οπού συμφώνησαν (σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των δύο υπουργείων) επί των επόμενων βημάτων που πρόκειται να γίνουν τους ερχόμενους μήνες για την περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας και προς εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στα υπό συζήτηση ζητήματα.

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν εννέα συνολικά θέματα. Θέματα που αφορούν στο apostile (σφραγίδα επικύρωσης επίσημων εγγράφων), το θέμα των ελληνικών κοιμητηρίων, την αναγνώριση διπλωμάτων οδήγησης, το ζήτημα της ΑΟΖ και της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων, την άρση του εμπόλεμου, τους εφαρμοστικούς νόμους αναφορικά με την ελληνική μειονότητα, την αλλαγή των βιβλίων, το σύμφωνο φιλίας και τέλος στη διασυνοριακή συνεργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top