ΑΛΒΑΝΙΑ

Wizz Air Η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που ενδιαφέρεται να μπει στην Αλβανία 

Αλβανία. Λίγες ήμερες αφού η Αλβανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την άρση της αποκλειστικότητας για τις διεθνές πτήσεις από το αεροδρόμιο των Τιράνων “Μητέρα Τερέζα”, απόφαση που θα ανοίξει το δρόμο για την λειτουργία και άλλων αεροδρομίων στην Αλβανία, είχαμε και την πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για το αεροδρόμιο του Kukës.

[maxbutton id=”5″]

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Αλβανίας, η Ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (Low cost) Wizz Air , έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να αναλάβει το αεροδρόμιο του Kukës.  Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Σχεδιασμού του υπουργείου Krislen Keri, εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας επισκέφθηκαν πρόσφατα  το αεροδρόμιο του Kukës. Οι εκπρόσωποι της Wizz Air ζήτησαν την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων στο αεροδρόμιο από την Αλβανική Κυβέρνηση, έργα που σύμφωνα με τον κ.Keri είναι στα πλαίσια του σχεδιασμού που έχει κάνει η κυβέρνηση για αυτό το αεροδρόμιο.

Όσον αφορά τα εισιτήρια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του k. Keri, το αεροδρόμιο του Kukës , προορίζεται αποκλειστικά για πτήσεις χαμηλού κόστους.  Καθώς τα τέλη  στο αεροδρόμιο των Τιράνων “Μητέρα Τερέζα” ανέρχονται σε 40 ευρώ ανά επιβάτη (κατά προσέγγιση) , που αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να χρεώνουν κατ ελάχιστο 100 ευρώ κάθε εισιτήριο, στο αεροδρόμιο του Kukës, το εισιτήριο δεν θα ξεπερνά τα 40-50 ευρώ

Το Αεροδρόμιο στο Kukës

Tο αεροδρόμιο κατασκευαστηκε το 2002 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και κρατάει το όνομα του πρώην σεΐχη «Sheikh Zayed bin Sultan bin Zayed Al Nahyan»

Βρίσκεται 3km δυτικά του Κukes και υπάγεται στην Διεθνή κατηγορία αεροδρομίων C. Έχει δυναμικότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης 5 αεροπλάνων, και διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για την επιτήρηση εδάφους και αέρος. Στο αεροδρόμιο αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας.

Wizz Air Η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που ενδιαφέρεται να μπει στην Αλβανία 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top