ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Walker Στην Αλβανία η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας

Η απόφαση για την καταστροφή των χημικών όπλων

Η απόφαση για την καταστροφή των χημικών όπλων

της Συρίας στην Αλβανία έχει ήδη ληφθεί και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, δήλωσε ο Πολ Γουόκερ, διευθυντής του Διεθνούς Πράσινου Σταυρού, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

 

Ερωτηθείς γιατί η Αλβανία επελέγη ως προορισμός για την καταστροφή των χημικών όπλων, ο κ. Γουόκερ απάντησε ότι η χώρα έχει περάσει από μια διαδικασία καταστροφής των όπλων το 2007.

«Είχαν ένα μικρό οπλοστάσιο χημικών όπλων και η Οργάνωση για την Πρόληψη των Χημικών Όπλων διαπίστωσε ότι χρειάστηκαν έξι μήνες για να καταστρέψουν 16 τόνους αερίου μουστάρδας», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του κ. Γουόκερ, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στην εφημερίδα «Gazeta Shqiptare», αναμένεται να προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις από περιβαλλοντικές και άλλες οργανώσεις, που καθημερινά οργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας κατά της παραλαβής και της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην Αλβανία.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για το θέμα και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί να ληφθεί μια απόφαση, «θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το κοινοβούλιο και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εθνική μας ασφάλεια».

 

ΠΗΓΗ http://www.naftemporiki.gr/story/728952

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν θα καταστραφούν χημικά όπλα της Συρίας στο έδαφος μας δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας

 

 

 

Walker: Armët kimike Është përzgjedhur Shqipëria, detajet të premten

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top