Ειδήσεις για μετανάστες

Βρετανία: Αυξήθηκαν το 2014 οι Ευρωπαίοι μετανάστες

Σημαντική αύξηση σημείωσε ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν στη Βρετανία το προηγούμενο έτος, γεγονός που προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία είχε υποσχεθεί να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα, δείχνουν ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, 298.000 άτομα εισήλθαν στη Βρετανία κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 40% του αριθμού αυτού σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

ζήτημα απασχολεί έντονα τους ψηφοφόρους οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν σε μερικούς μήνες τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ των Συντηρητικών του Κάμερον και του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης είναι ελάχιστη. Η κυβέρνηση Κάμερον δέχεται επίσης πιέσεις από το ακροδεξιό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο υποστηρίζει την επιβολή αυστηρών περιορισμών στο μεταναστευτικό.

Τόσο το Εργατικό Κόμμα όσο και το UKIP υποστήριξαν ότι οι δεσμεύσεις του Κάμερον γύρω από το μεταναστευτικό έχουν γίνει πλέον «κουρέλια».

«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει χαθεί κάτω από την υδάτινη γραμμή και βουλιάζει με γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Στίβεν Γούλφι εκπρόσωπος του UKIP σχετικά με το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία ως «απολύτως υπερβολικά».

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ComRes για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ITV φαίνεται ότι μεγάλο μέρος των πολιτών που ερωτήθηκαν θεωρούν ότι το UKIP είναι το πλέον ικανό κόμμα να διαχειριστεί το ζήτημα του μεταναστευτικού, ενώ το 40% πιστεύουν ότι η εισροή μεταναστών στη χώρα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Βρετανίας.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κάμερον δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά είναι «απογοητευτικά», ωστόσο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ποικίλα μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα. «(Ο Κάμερον) πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας, ότι θα έχουμε δηλαδή μια καλύτερη, πιο δυνατή χώρα, εάν τα ποσοστά μετανάστευσης ήταν χαμηλότερα», δήλωσε η ίδια.

Ο Κάμερον, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι εάν επανεκλεγεί η κυβέρνησή του θα ζητήσει μέσω δημοψηφίσματος την επαναδιαπραγμάτευση των δεσμών της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σκοπεύει να περιορίσει την καταβολή του επιδόματος κοινωνικής ασφάλειας σε ευρωπαίους μετανάστες, σε μια προσπάθεια να καταστήσει λιγότερο ελκυστική τη Βρετανία στους Ευρωπαίους μετανάστες.

 

Ο αριθμός των μεταναστών που προέρχονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου ήρθησαν οι περιορισμοί σχετικά με την αναζήτηση εργασίας στη Βρετανία, ανήλθε στους 37.000 το 2014 σε σχέση με τους 24.000 που είχαν μεταναστεύσει στην Αγγλία το προηγούμενο έτος.

ΠΗΓΗ http://www.sofokleousin.gr/archives/216688.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top