Shqip

Votohet me 140 vota pro reforma në drejtësi

Data 21 korrik do të hyjë në historinë e Shqipërisë si dita e miratimit të reformës në drejtësi. Pas një kalvari të gjatë që zgjati prej 18 muajsh ddhe që arriti kulmin nëditët e fundit, procesi historik për të gjithë shqiptarët ka kaluar dhe është votuar në Kuvend me 140 vota pro, asnjë kundër dhe asnj abstenim.

Kryeministri Edi Rama, në fjalimin e fundit në Kuvend pak para votimit për reformën në drejtësi, ka deklaruar se ky është një proces hhistorik për të ardhmen e vendit.

“Falënderoj teëgjithe partnerët e huaj ndërkombëtarë, SHBA-BE, sepse këtij populli iu mohua drejtësia ne 25 vjet, – tha kryeministri. – Pa miqtë tanë ndërkombëtarë, nuk do të dilte “Tym i Bardhë”.

Vota e sotme do të çelë nisjen e një epoke të re të një revolucioni në drejtësi. Aleatët tanë do të jenë pjesë aktive e një procesi të thellë gjyqësor. I siguroj shqiptarët, se gjykatësit e prokurorët e korruptuar do të fshihen nga procesi i vetingut që do të monitorohet nga ndërkombëtarët.

I kërkoj ndjesë aleatëve tanë të paepur, që i habitëm me ngjarjet e fundit në kulmin e një procesi politik”, – shtoi Rama mes të tjerash.

BURIMI http://www.gazeta-shqip.com/lajme/2016/07/22/votohet-me-140-vota-pro-reforma-ne-drejtesi-rama-nis-epoka-e-nje-revolucioni/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top