ΑΛΒΑΝΙΑ

Βέλγιο προς Αλβανούς Πολίτες “Προσοχή με τις αιτήσεις για άσυλο Σε κίνδυνο η απελευθέρωση της Βίζας” 

Ο γενικός γραμματέας Μετανάστευσης και Ασύλου του Βελγίου Theo Francken επισκέφτηκε χθες την πόλη της Σκόνδρα στην Αλβανία, οπού συζήτησε με τους τοπικούς φορείς το πρόβλημα των αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με τον Theo Francken οι αιτήσεις για άσυλο από την Αλβανία στο Βέλγιο ανέρχονται σε σχεδόν 500 αιτήσεις το μήνα από τις οποίες το 90-95 προέρχονται από τους κατοίκους του Νομού Σκόνδρας.

Ο γενικός γραμματέας τόνισε, μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των αιτήσεων ανεβαίνει από χρόνο σε χρόνο , και αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες εκμεταλλεύονται το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης που τους δίνει η “απελευθέρωση της Βίζας”. Η Αλβανική κυβέρνηση   θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το θέμα, διότι αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση κινδυνεύει η ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης ο Theo Francken τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να  δοθεί άδεια παραμονής σε κανέναν Αλβανό πολίτη  που έχει εισέλθει παράνομα στο Βέλγιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top