ΑΛΒΑΝΙΑ

Τραγούδι για την Αλβανία έγραψε o Βαρουφάκης που εμπνεύστηκε από την κόρη του!

Τραγούδι για την Αλβανία έγραψε o Βαρουφάκης  που εμπνεύστηκε από την κόρη του!

[maxbutton id=”5″]

Στίχους για το τραγούδι της αλβανικής συμμετοχής στην τελετή έναρξης της Bienalle της Βενετίας έγραψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Το κεντρικό θέμα της Αλβανικής αποστολής είναι το μεταναστευτικό και οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από δέκα διεθνείς προσωπικότητες, που έχουν σχετική προσωπική εμπειρία να γράψουν στίχους.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμπνεύστηκε από την κόρη του, η οποία έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αποστολής, αρχιτέκτονας Simon Battisti, οι στίχοι του πρώην ΥΠΟΙΚ είναι εξαιρετικά προσωπικοί.

“Στους στίχους του λέει την δική του ιστορία εξιστορώντας πόσο δύσκολος είναι ο αποχωρισμός και το να βρίσκεται μακριά από εκείνη”, λέει ο Battisti.

Το project που παρουσιάζει η Αλβανία έχει τίτλο “I have left you the mountain”, ενώ η συμμετοχή έχει την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας

Τραγούδι για την Αλβανία έγραψε o Βαρουφάκης

ΠΗΓΗ http://www.newsit.gr/politikh/O-Varoyfakis-egrapse-tragoydi-gia-tin-Alvania-empneysmenos-apo-tin-kori-toy/623063

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top