ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Διάρρηξη με βανδαλισμούς, που πληροφορίες αποδίδουν σε ομάδα χρυσαυγιτών, σημειώθηκε στη διάρκεια δύο περιστατικών στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στο χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ).

Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα περιστατικά της διάρρηξης και των βανδαλισμών εκτιμάται ότι συνέβησαν τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου.

Για «ντροπιαστική πράξη και ποινικά αδικήματα» κάνει το λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του για τους βανδαλισμούς στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά.

«Διαμηνύουμε προς κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο».

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει «αξιέπαινο και υποδειγματικό» το έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005. «Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/society/article/?aid=623640

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top