Shqip

Valentina Leskaj:Greqia dhe Italia të njohin pensionet e emigrantëve shqiptarë

Deputetja e PS-së, Valentina Leskaj kërkoi sot njohjen e pensioneve me Greqinë dhe Italinë, si dy vende ku ndodhen shumica e emigrantëve shqiptarë. Në mbledhjen e Komisionit të Jashtëm, ligjvënësja socialiste ngriti si shqetësim pensionet e tyre, të cilat aktualisht janë të pamundura për shqiptarët e Greqisë dhe Italisë.

Emigrantët në këtë dy vende kanë 25 vjet që kontribuojnë përmes taksave në ekonomitë e këtyre vendeve, tha Leskaj, por nuk përfitojnë pensione. Ndaj, deputetja kërkoi të merren në konsideratë dokumentacionet e duhura dhe konventat e vendeve të BE-së për t’iu garantuar emigrantëve shqiptarë të drejtën e pensionit atje ku punojnë dhe jetojnë.

Shqipëria dhe Italia janë dakorduar më herët për nënshkrimin e një marrëveshjeje për njohjen e pensioneve. Aktualisht, Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinsië ka nisur bisedimet teknike me Italinë dhe shumë shpejt, pritet nënshkrimi i marrëveshjes.

Në mbledhjen e Komisionit të Jashtëm, u diskutua edhe marrëveshja me Luksemburgun për njohjen e pensioneve të shtetasve shqiptarë në këtë vend.

Burimi www.shekulli.com.al

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top