ΑΛΒΑΝΙΑ

Τσουχτερά διόδια 5 ευρώ από το Δεκέμβριο στην Αλβανία 

Η Αλβανία μπαίνει στην “εποχή των διοδίων”. Και μάλιστα με αρκετά τσουκτερά διόδια. Έτσι λοιπόν  από τον Δεκέμβριο οι οδηγοί θα  πληρώνουν διόδια για τον αυτοκινητόδρομο Δυρράχιο-Κουκες (Rruga e Kombit).

Βάση δημόσιων στοιχείων από τη σύμβαση παραχώρησης, κάθε όχημα που θα μετακινηθεί στο δρόμο θα πληρώσει περίπου 5 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της κοινοπραξίας που έχουν αναλάβει το έργο , θα κατασκευαστουν σταθμοί διοδίων σε κάθε πλευρά του αυτοκινητόδρομου, ενώ ο τρόπος πληρωμής θα είναι μεσώ μηχανημάτων και όχι μεσώ υπαλλήλου (όπως είναι στην Ελλάδα).

Βεβαία το να πληρώνεις 5 ευρώ στο αυτοκινητόδρομο Δυρράχιο-Κουκες (Rruga e Kombit) είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και το κόστος της ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Φυσικά ο αυτοκινητόδρομος εξακολουθεί να είναι ελλιπής σήμερα, οπού μέχρι στιγμής 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα κατά μήκος αυτής της εθνικής οδού. Σε αυτό το αυτοκινητόδρομο υπάρχουν ακόμα ελλιπή τμήματα τεσσάρων λωρίδων και μη ασφαλείς έξοδοι.

Παρόλαυτα η κοινοπραξία που κέρδισε τη σύμβαση παραχώρησης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής διοδίων. Εν τω μεταξύ, η κοινοπραξία θα λάβει 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ως επιδότηση ξεκινώντας  από το τρίτο έτος έως το 15το έτος.

Φυσικά ενώ οι οδηγοί θα πληρώνουν 5 ευρώ ανά διέλευση οι Αλβανοί πολίτες θα πληρώνουν τον φόρο του δρόμου , διότι δεν θα καταργηθεί αυτός ο φόρος.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Όπως είχαμε γράψει πριν περίπου 1 χρόνο, η Αλβανική Κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει διόδια σε  8 εθνικές οδούς. Εδω μπορείτε να βρείτε σε ποιους δρόμους θα μπούνε διόδια στην Αλβανία, και το κόστος του κάθε δρόμου.  Αλβανία Τσουχτερά διόδια σε 8 εθνικές οδούς

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top