Ελληνοαλβανικές σχέσεις

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι για μια στρατηγική συμφωνία με την Αλβανία Βίντεο 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς,  προκειμένου να τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα, έκανε δηλώσεις σχετικά με το θέμα τις ονομασίας και τις σχέσεις Αλβανίας Ελλάδας.

«Είμαστε επομένως έτοιμοι για μια στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας που θα επιλύσει τις κρίσιμες διαφορές και θα οδηγεί στην προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής μας χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Στο ζήτημα αυτό φαίνεται εξάλλου ότι διαμορφώνεται μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση, την οποία δεν μπορώ παρά να καλωσορίσω».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Τσίπρα

Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Δεν είναι ώρα, όπως ποτέ δεν ήταν, για εθνικιστικές εξάρσεις και κραυγές φανατισμού. Απαιτείται πατριωτική εγρήγορση για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ. Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Posted by Alexis Tsipras on Saturday, January 27, 2018

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top