ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία αρκουδάκια από την Αλβανία φιλοξενούνται στο καταφύγιο του «Αρκτούρου»

Τρία αρκουδάκια από την Αλβανία φιλοξενούνται στο καταφύγιο του «Αρκτούρου»

Πρόκειται για δύο θηλυκά και ένα αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις δύο ετών που κατασχέθηκαν από ιδιώτη. Οπως τονίζει άλλωστε ο “Αρκτούρος”, η κατοχή και αιχμαλωσία άγριων ζώων, αν και παράνομη, είναι μία συνηθισμένη πρακτική στην Αλβανία, λόγω της έλλειψης ενός χώρου, αντίστοιχου με το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, για να τις φιλοξενήσει.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας επικοινώνησαν με την οργάνωση, ζητώντας να φιλοξενήσει τις τρεις αρκούδες, οι οποίες δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα τους και υπό συνθήκες αιχμαλωσίας, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πώς να επιβιώσουν ελεύθερες.

Και οι τρεις αρκούδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Η ένταξή τους όμως στο Καταφύγιο θα γίνει την Άνοιξη όταν θα έχουν ξυπνήσει και οι υπόλοιπες 11 αρκούδες από το χειμέριο ύπνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top