ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκο-Μαλτέζικος Όμιλος αναλαμβάνει το λιμάνι του Δυρραχίου στην Αλβανία

Την σύμβαση παραχώρησης για την λειτουργία του σταθμού φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας το Δυρράχιο, κέρδισε η κοινοπραξία της Τουρκικής KURUM με την Μαλτέζικη MARINER, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αλβανικής Κυβέρνησης.

 

Και οι δύο πλευρές προσδοκούν  να κερδίσουν από την καλύτερη οδική σύνδεση μεταξύ του λιμένος του Δυρραχίου και του γειτονικού Κοσσόβου, αλλά και να εκμεταλλευθούν την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ της ΠΓΔ της Μακεδονίας με την Ελλάδα, περιμένοντας ότι η διακίνηση των εμπορευμάτων από την ΠΓΔΜ θα στραφεί προς το λιμάνι του Δυρραχίου.

 

Κατά την διάρκεια των 35 ετών της παραχώρησης, θα γίνουν επενδύσεις ύψους 30,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του σταθμού, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων έργων της Αλβανίας κ. Sokol Olldashi, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, ο  Τούρκο-Μαλτέζικος Όμιλος θα απολαμβάνει το 77% των κερδών, ο Οργανισμός Λιμένος Δυρραχίου το 22% και ο Αλβανικός προϋπολογισμός το 1%.

 

Πηγή www.ballkans.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top