Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

Shqip

TOPONIMET SKANDAL Shkruhet materniteti si qyteti i lindjes për shqiptaren në Greqi

Problemi i toponimeve, është një problem që prek me dhjetra emigrantë shqiptarë që kanë lindur në Greqi. Shkak për këtë problem është shkrimi i vëndit të lindjes të fëmijëve që kanë lindur në Greqi, me terma shqiptare dhe jo me terma internacionale.

Përshëmbull për fëmijët që jan lindur  në Selanik nuk shkruhej Thesalloniki Greece por Selanik Greqi, etj etj.

Por edhe pse gabime të tilla jan me qindra, sot na ra në dorë një pashaportë e cila për vendlindjen e fëmijës shkruhej  Majeftirio Athinë!!!! Po po saktë lexuat. Majeftirio -meftirio, që në gjuhën greke do të thot materrnitet, u shkruajt si zona e lindjes të fëmijës…..

Klikoni për të parë foton KËTU 

Shënim. Fotografia është përpunuar për mos tu publikuar të dhënat personale por është mbajtur vetëm shkrimi skandaloz. Foto origjinale është në dispozicion të redaksisë sonë.

Gjithashtu ky publikim është bërë me lejen e prindërve të fëmijës.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top