ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toponimet. Ministri i ri i Rendit i Shqipërisë, takohet me homologun Grek

Ministri i emëruar i Rendit i Shqipërisë në qeverinë e re , z.  Sajmir Tahiri ka zhvilluar një takim me Ministri e Mbrojtjes të Qytetarit të Greqisë z. Nikos Dhendhias.

Siç u bë e ditur në krye të axhentës të takimit që zgjati për rreth një orë, ishte çështja e toponimeve si dhe trajnimi i qytetarëve dhe emigrantëve shqiptarë në pikat kufitare mes Shqipërisë dhe Greqisë.

Zoti Tahiri i kërkoj homologut të tij të mos pengohen më emigrantët që kanë problem me toponimet në pashaportat biometrike deri në zgjidhjen përfundimtare të problemit nga ministritë e jashtëme.

Ministri grek i Mbrojtjes të Qytetarit u zotua se kjo çështje do të zgjidhet menjëherë dhe se nuk do ketë më pengesa për emigrantët shqiptarë në pikat kufitare.

Zoti Tahiri kërkoi ngritjen e një qendre shkëmbimi të informacionit, në pikat e mëdha kufitare që lidhin dy vendet me qëllim evidentimin e problemeve për kalimin e emigrantëve dhe qytetarëve shqiptarë për të garantuar respektimin e lëvizjes së lirë, dinjitet të qytetarëve dhe respektimin e parimit të reciprocitetit.

 

albanians.gr

LEXONI AKOMA

Të gjitha informacionet mbi problemin e toponimeve

 

 

 

Toponimet. Jepet leje për kalim deri në fund të shtatorit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top