Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TOPONIMET Lëvizje e lirë për të gjithë emigrantët

Toponimet. Lejohet që sot lëvizja e lirë e të gjithë emigrantëve të cilët kanë problem me toponimet në Pashaportat Biometrike

Shkruan Gaston Sanxhaku

Lajmin e konfirmon në faqen e tij në Facebook Sekretari i Parë i Konsullatës Shqiptare të Selanikut z. Artur Porpollogu.

Siç dihet disa ditë më përpara në Bruksel, mes Ministrit të Jashtëm të Shqipërisë z.Bushati dhe Ministrit të Jashtëm të Greqisë z.Venizelo, u nësnhkruajtë një monatorium për zgjidhjen deri në 1 Janar të vitit 2015 të problemit të toponimeve LEXONI MË SHUMË KËTU Toponimet Zgjidhje deri më1 Janar 2015 Lëvizje e lirë e emigrantëve deri atë datë

Në këtë marrveshje, ndërt të tjerat u ra dakort që të gjithë emigrantët shqiptarë që kanë problem me shkrimin e toponimeve në pashaportat Biometrike do kenë mundësinë deri në skadimin e afatit të monatoriumit, të lëvizin të lirë pa hasur problem në pikat kufitare.

Lajmi i plotë i zotit Porpollogu në Facebook

“Te nderuar emigrante !
Miq dhe bashkatdhetare te kudondodhur ne Greqi,kam nderin tju njoftoj se nga sot hyn ne fuqi zbatimi i mareveshjes se nenshkruar disa dite me pare ndermjet MPJ te shtetit grek dhe MPJ te Shqiperise,me konkretisht ndermjet dy ministrave te jashtem ,z Bushati dhe z Venizelos, ne lidhje me pashaportat e femijeve shqiptare te lindur ne Greqi,dhe problemin kaq shume te perfolur te toponimeve. Nga sot ”toponimet”,kjo shenje e zeze dhe e turbullt e diplomacise shqiptaro- greke nuk do te jete me pengese per levizjen e lire te famijeve shqiptare drejt Shqiperise dhe anasjelltas.
Si nje nga te drejtat themeltare te njeriut,ajo e levizjes se lire ,tanime do te jete nje fakt i kryer per emigrantet shqiptare dhe femijet e tyre qe per kàter vjet kaluan nje periudhe tranzicionale durimi dhe mirekuptimi ne lidhje me nje problem qe u shkaktua per ta,por jo nga Ata.
Njoftimi zyrtar konfirmohet nga Drejtori i Policise per piken e kalimit kufitar Kristalopigji z. Josif Parutoglu.”

toponimet

Për Albanians.gr

Gaston Sanxhaku

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top