ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης κατέγραψε η Ελλάδα

Σύμφωνα με την Eurostat που δημοσίευσε σήμερα την δεύτερη εκτίμησή της σχετικά με το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο στην Ε.Ε., η Ελλάδα κατά το διάστημα αυτό κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης(0,7%) στην ευρωζώνη  μαζί με την Σλοβενία.

Μέσα από τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνεται και η ισχνή ανάπτυξη στην ευρωζώνη μιας και το τρίτο τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% (έναντι 0,1% το δεύτερο τρίμηνο), ενώ στην «Ε.Ε. των 28» το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% (έναντι 0,2% το δεύτερο τρίμηνο).

Η ελάχιστη αυτή ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης των νοικοκυριών η οποία αυξήθηκε κατά 0,5% (έναντι αύξησης 0,3% το δεύτερο τρίμηνο).

Οι χώρες στις οποίες κατεγράφη υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης είναι η Ρουμανία με 1,8%, η Πολωνία με 0,9% και οι Ελλάδα,Σλοβενία και Μ.Βρετανία με 0,7%.

Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία ο ρυθμός ανάπτυξης δεν ξεπέρασε το 0,1% και 0,3% αντίστοιχα, αντιθέτως στην Ισπανία παρατηρήθηκε μεγαλύτερη αύξηση με 0,5%.

Ύφεση σημειώθηκε στην Κύπρο με -0,4%, στην Αυστρία με 0,3% και στην Ιταλία με 0,1%.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top