ΑΛΒΑΝΙΑ

«Το θέμα δεν είναι αν θα έρθουν οι πρόσφυγες στην Αλβανία, αλλά πότε»

«Το θέμα δεν είναι αν οι πρόσφυγες έρθουν στην Αλβανία από την Ελλάδα ή όχι, αλλά πότε θα γίνει αυτό» δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, στην ιταλική εφημερίδα της Τεργέστης Il Piccolo.

[maxbutton id=”5″]

«Από τη στιγμή που τα σύνορα είναι κλειστά και όσο συνεχίζονται οι αφίξεις στην Ελλάδα, πρόκειται μόνο για θέμα ημερών ή εβδομάδων και αυτό που είναι σαφές είναι πως όταν συμβεί αυτό, εάν δεν υπάρχει μία κοινά αποδεκτή λύση, θα πρόκειται για ένα πρόβλημα όχι μόνο για την Αλβανία αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη», ανέφερε ο Αλβανός υπουργός.

Αλβανία Σαϊμίρ Ταχίρι

«Λάβαμε μέτρα έκτακτης ανάγκης, που σχετίζονται με ανταλλαγή πληροφοριών με τους εταίρους, μέχρι την ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα, με προσεκτικότερο έλεγχο όσων περνούν τα σύνορα» τόνισε ο κ. Ταχίρι και πρόσθεσε: «Όμως, δεν είναι αρκετό. Έχουμε ανάγκη από ευρωπαϊκή στήριξη, διότι δεν πρόκειται για αλβανικό ή ελληνικό πρόβλημα, αλλά για ένα κοινό πρόβλημα».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες φοβούνται ότι , οι πρόσφυγες θα χρησιμοποιήσουν τα παλιά παράνομα περάσματα στην ελληνοαλβανική μεθόριο, δύσβατα και κρυμμένα στα βουνά, που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις αρχές του ’90 για να περάσουν οι Αλβανοί μετανάστες προς την Ελλάδα. Αυτά τα περάσματα παραμένουν ενεργά και σήμερα και χρησιμοποιούνται ακόμα για να περάσουν Αλβανοί πολίτες που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ, η Αλβανία έχει προετοιμάσει ήδη δυο κέντρα υποδοχής στην Κορυτσά και στο Αργυρόκαστρο, ικανά να φιλοξενήσουν μέχρι 10.000 πρόσφυγες.

Σήμερα στην Αλβανική Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι δήλωσε ότι η Αλβανία έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει το θέμα, και ότι έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή υπό την εποπτεια του πρωθυπουργού για την διαχείριση της κρίσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός ενσωμάτωσης της Αλβανίας, Klajda Gjosha, είπε ότι πολλοί Σύροι περιμένουν να μπουν στην Αλβανία, απέφυγε όμως να δώσει συγκεκριμένο νούμερο.

ΠΗΓΗ http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2167656/to-thema-den-ine-an-tha-erthoun-i-prosfiges-stin-alvania-alla-pote

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top