ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο ελικόπτερο “Cougar”,εντάχθηκε στην δύναμη της αλβανικής Αεροπορίας

 

Στις 04 Δεκεμβρίου στην βάση ελικοπτέρων

 

Στις 04 Δεκεμβρίου στην βάση ελικοπτέρων

στο  αεροδρόμιο Rinas πραγματοποιήθηκε στρατιωτική τελετή για την παραλαβή από την αλβανική Αεροπορία ελικοπτέρου τύπου  “Cougar”, κατασκευασμένο από την γαλλική εταιρεία «Eurocopter» αναφέρει το Αλβανικό υπουργείο άμυνας στην ιστοσελίδα του mod.gov.al.

 

 

 

Στην  τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Άρμπεν Ιμάμι, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Jamal Gjunkshi, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Εκρέμ Σπαχίου,ο  Πρέσβης της Γαλλίας στα Τίρανα, καθώς και άλλοι ανώτεροι και ανώτατοι  αξιωματικοί  των αλβανικών  ΕΔ.

 

Στην  τελετή ο διοικητής της  Αεροπορίας, Ταξίαρχος Dhori Spirollari τόνισε  ότι το σύγχρονο ελικόπτερο που μόλις έφτασε στη Αλβανία αποτελεί  μέρος σχεδίου  που η αλβανική κυβέρνηση και το υπουργείο  Άμυνας έχουν  επενδύσει πάνω από  20 εκατομμύρια δολάρια . Το Ελικόπτερο “Cougar”, δήλωσε ο Ιμάμ είναι το καλύτερο δώρο για την 100ή επέτειο των Αλβανικων ΕΔ και μέρος του ευρύτερου προγράμματος εκσυγχρονισμού του Αλβανικού Στρατού σε αυτά τα 20 χρόνια.

 

Το ελικόπτερο  “Cougar” είναι το πρώτο από τα πέντε ελικόπτερα αυτού του τύπου που θα ενταχθούν στην Αλβανική Αεροπορία. Στη σύμβαση της Αλβανίας με την «Eurocopter» περιλαμβάνονται: 1 ελικόπτερο για VIP υπηρεσία, 1 ελικόπτερο SAR , 1 ελικόπτερο για ιατρική μεταφορά, και άλλα 2 για μεταφορά στρατευμάτων. Το νέο  ελικόπτερο έχει χωρητικότητα 24 θέσεων, και πετά υπο οποιαδήποτε  καιρικές  συνθήκες  με υψηλή ταχύτητα.

 

 

ΠΗΓΗ www.defencenet.gr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top