ΑΛΒΑΝΙΑ

Το πρώτο αεροπλάνο “Air Albania” προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων  Φώτο

Το πρώτο αεροπλάνο με τα χρώματα της “Air Albania” προσγειώθηκε χτες στο αεροδρόμιο των Τιράνων “Μητέρα Τερέζα” σε μια ειδική τελετή που έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός  τόνισε ότι η δημιουργία μιας εθνικής αερογραμμής είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Στόχος της κυβέρνησης είπε ο Ράμα, σε συνδυασμό με την κατασκευή 3 νέων αεροδρομίων στον Αυλώνα, στους Αγ. Σαράντα και στο Κουκες, είναι να προσφέρονται ανταγωνιστικές τιμές για τους πολίτες της Αλβανίας, αλλά και για τους Αλβανούς της ομογένειας που κάθε χρόνο πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να επισκεφθούν την πατρίδα τους για διακοπές.

Η Air Albania

Τον Ιούνιο του 2018 η Αλβανική κυβέρνηση δημιούργησε την  εταιρία Air Albania. Οι 3 οι μέτοχοι της εταιρείας είναι η “Albcontrol” με ποσοστό 10%, η οποία εκπροσωπεί την Αλβανική Κυβέρνηση,  η “Turkish Airlines” με ποσοστό 49%, και η “MDN Investment” με ποσοστό 41%.

Ο στόλος της εταιρίας θα αποτελείται από ένα Airbus Α319 και δυο Airbus Α320. Μάλιστα ο Ράμα αποκάλυψε οτι τα αεροπλάνα θα έχουν τα ονόματα εθνικών ποιητών της Αλβανίας. Το αεροπλάνο που προσγειώθηκε χτες στα Τίρανα, είναι  Airbus Α319 και ονομάζεται “Lasgush Poradeci ” ενώ το επόμενο αεροπλάνο , ένα Airbus 320 , θα ονομάζεται “Migjeni”.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυρίου Ράμα για το τρίτο αεροπλάνο, αφού δήλωσε ότι φιλοδοξία μας είναι στο τέλος του επόμενου έτους να στείλουμε απευθείας τον “Imzot Noli” από τα Τίρανα προς την Νέα Υόρκη.  Αυτό σημαίνει ότι το “Imzot Noli” θα πρέπει να είναι ένα αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων, όπως Airbus A330,  καθώς το Airbus  Α320 θεωρείται αεροπλάνο μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Στην περίπτωση που το “Imzot Noli” είναι ένα Airbus  Α320, θεωρείται βέβαιο ότι αυτή η σύνδεση θα γίνει μεσώ Κωνσταντινούπολης.

Προορισμοί 

Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια Τίρανα Κωνσταντινούπολη , ενώ σε δεύτερη φάση, η Air Albania θα συνδέσει τα Τίρανα με την Ρώμη το Μιλάνο την Μπολόνια και το Λονδίνο. Σε τρίτη φάση προγραμματίζονται τακτικές πτήσεις για Φρανκφούρτη,Μόναχο, Αθήνα και Βελιγράδι, ενώ φιλοδοξία της Air Albania είναι η απευθείας σύνδεση Τιράνων με την  Νέα Υόρκη

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top