ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πάθημα, μάθημα: Ιταλοί ακροδεξιοί ναυάγησαν σε ταξίδι επίδειξης για παράνομους μετανάστες

Ακροδεξιοί Ιταλοί της Λέγκας του Βορρά, θέλοντας να αποδείξουν πόσο “εύκολο” είναι για τους αιτούντες ασύλου να περάσουν με βάρκα από την Τυνησία στην Ιταλία, επιβιβάστηκαν σε λέμβο κατευθυνόμενοι προς την Τυνησία.
Οι επτά συνολικά Ιταλοί ακροδεξιοί προέρχονται από την Μοντένα και έριξαν το φουσκωτό τους στη θάλασσα στο λιμάνι Πόρτο Σάλβο, του ιταλικού νότου.
Όταν βρέθηκαν ανοιχτά της Μάλτας, ο κινητήρας της λέμβου έπιασε φωτιά. Με τον εκτοξευτήρα της φωτοβολίδας κινδύνου να είναι ανάποδα (“κοιτάζοντας” προς την βάρκα), εκτόξευσαν τη φωτοβολίδα και κατάφεραν να τρυπήσουν τη βάρκα με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.
Τελικά, με τη δεύτερη προσπάθεια κατόρθωσαν να εκτοξεύσουν με επιτυχία φωτοβολίδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μάλτας έσπευσαν να τους διασώσουν.
Το αποτέλεσμα της πράξης τους ήταν το αντίθετο από αυτό που προσδοκούσαν μιας και απέδειξαν ότι είναι εύκολο για θαλάσσιες μετακινήσεις αυτού του είδους, να καταλήξουν  σε τραγωδία. Το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, γελοιοποιήθηκε στον ιταλικό Τύπο.
Η Λέγκα του Βορρά αρνείται πάντως τις κατηγορίες που τη θέλουν ένα κρυπτορατσιστικό και αποσχιστικό κόμμα, επιμένοντας ότι αντιτάσσεται μόνο στην παράνομη μετανάστευση.
Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς, 10.000 μετανάστες έχουν φθάσει στις ιταλικές ακτές, αριθμός υπερδεκαπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013 (900), σύμφωνα με το ιταλικό Συμβούλιο Προσφύγων (CIR).

ΠΗΓΗ www.news247.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top