ΑΛΒΑΝΙΑ

To Δυρράχιο όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Φανταστικό βίντεο

To Δυρράχιο όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Φανταστικό βίντεο

Το Δυρράχιο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας και βρίσκεται στις ακτές της κεντρικής Αλβανίας, περίπου 33 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τίρανα. Είναι μια από τις αρχαιότερες και οικονομικά σημαντικότερες πόλεις της Αλβανίας

[maxbutton id=”5″]

Τα περισσότερα βίντεο και πλάνα από αυτήν την πόλη , τα έχουμε συνηθίσει να έχουν γυριστεί κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οπού το Δυρράχιο είναι ένας δημοφιλής  καλοκαιρινός προορισμός με χιλιάδες τουρίστες να το επιλεγούν για τις διακοπές τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε πως είναι το Δυρράχιο κατά τους χειμερινούς μήνες, και όπως θα δείτε είναι μια πανέμορφη πόλη.

Απολαύστε το βίντεο

Λίγες πληροφορίες

Το Δυρράχιο (αλβ. Durrës, λατ. Dyrrachium, ιταλ. Durazzo, τουρκ. Dıraç, βουλγ. και σερβ. Драч ) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας και βρίσκεται στις ακτές της κεντρικής Αλβανίας, περίπου 33 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τίρανα. Είναι μια από τις αρχαιότερες και οικονομικά σημαντικότερες πόλεις της Αλβανίας.

Το Δυρράχιο βρίσκεται σε ένα από τα στενότερα σημεία της Αδριατικής Θάλασσας, απέναντι από τα Ιταλικά λιμάνια του Μπάρι (σε απόσταση 300 χλμ.) και του Μπρίντιζι (σε απόσταση 200 χλμ.). Το Δυρράχιο έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας και το νεότερο δημόσιο πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αλεξάντερ Μοϊσίου. Έχει πληθυσμό 115.550 κατοίκους, ενώ η μητροπολιτική περιοχή έχει πληθυσμό 265.530. Είναι επίσης το σημείο συνάντησης των εθνικών οδών SH2 και SH4.

Ιδρυμένο τον 7ο αιώνα π.Χ. από Ελληνες αποίκους, από την Κόρινθο και την Κέρκυρα με το όνομα Επίδαμνος, κατοικείται συνεχώς επί 2.700 χρόνια και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Αλβανίας. ΤΟ Δυρράχιο υπήρξε πρωτεύουσα της Αλβανίας από τις 7 Μαρτίου 1914 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 1920, επί της βασιλείας του Γουλιέλμου της Αλβανίας στο Πριγκιπάτο της Αλβανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top