ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Την Τρίτη ανοίγουν οι πύλες εξόδου της Αμυγδαλέζας

Την προσεχή Τρίτη θα ξεκινήσει η σταδιακή απελευθέρωση παράτυπων μεταναστών που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα. Πρώτοι την πύλη εξόδου θα περάσουν αλλοδαποί που συμπλήρωσαν 6 μήνες κράτησης, με τον όρο να δηλώσουν μόνιμο τόπο κατοικίας και να δίνουν το «παρών» κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σε ό,τι αφορά την Αμυγδαλέζα, από το σύνολο των 1.100 αλλοδαπών που βρίσκονται εκεί, 500 κρατούνται για περισσότερο από ένα εξάμηνο. Οι 100 από αυτούς έχουν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα και η κράτησή τους θα παραταθεί μέχρι την απέλασή τους. Αντίθετα, για τους υπόλοιπους 400 η διαδικασία θα ξεκινήσει την Τρίτη. Ο σχεδιασμός προβλέπει σταδιακή αποχώρηση περίπου 30 αλλοδαπών την ημέρα. Οσοι παράτυποι μετανάστες κρατούνται για διάστημα μικρότερο των 6 μηνών θα παραμείνουν, προς το παρόν, στο κέντρο κράτησης, ενώ οι περίπου 60 ανήλικοι που φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο της εγκατάστασης θα μετακινηθούν εφόσον βρεθεί ελεύθερος χώρος σε «ανοικτές» δομές, όπως ξενώνες ελεγχόμενοι από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ευνοϊκότερη μεταχείριση προβλέπεται και για τους αλλοδαπούς που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου. Οι μετανάστες αυτής της κατηγορίας που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα υπολογίζονται σε πάνω από 200.

ΠΗΓΗ http://www.kathimerini.gr/804148/article/epikairothta/politikh/thn-trith-anoigoyn-oi-pyles-e3odoy-ths-amygdalezas

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top