Ειδήσεις για μετανάστες

Την Παρασκευή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

Συνεχίζεται την Παρασκευή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

Σε τοποθέτησή της κατά τη συζήτηση επί των άρθρων, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, επανέλαβε την ικανοποίησή της για το επίπεδο του διαλόγου, των επιχειρημάτων και την προσπάθεια σύγκλισης των ομιλητών με το νομοσχέδιο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Κάνουμε μια επιλογή αντοχής και διάρκειας αυτού του νόμου. Θέλουμε να αφήσουμε τα πολιτικά μας ίχνη και να ωφελήσουμε αυτά τα παιδιά. Αν κάναμε ιδεολογικό αγώνα, θα κάναμε άλλες επιλογές”, συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που παρέθεσε η κ. Χριστοδουλοπούλου, μετά την ψήφιση του νόμου 3838 του 2010 για την ιθαγένεια, κατατέθηκαν 23.000 αιτήσεις για απόκτηση ιθαγένειας, έγιναν 9.545 κτήσεις ιθαγένειας, ενώ 13.450 αιτήσεις παρέμειναν εκκρεμείς. Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι αιτήσεις που έγιναν στην Κεντρική Μακεδονία και σε κάποιες περιοχές της Αττικής, οπότε τελικά υπολογίζεται ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 14.991. Από αυτές, οι 6.478 αφορούν σε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και οι 8.513 που μεγάλωσαν και φοίτησαν στη χώρα.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top