ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Times: Η Ελλάδα έστειλε Σύρους μετανάστες στη Γερμανία

Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ με τίτλο “Οργή, καθώς η Ελλάδα στέλνει τους πρόσφυγές της στη Γερμανία”, οι Times ισχυρίζονται ότι αποκαλύπτουν τη μυστική συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά με Σύρους πρόσφυγες, τον Δεκέμβριο του 2014.

Το ρεπορτάζ των Times, μάλιστα, φέρει το Βερολίνο να κατηγορεί την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση ότι παρείχε επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες, με τα οποία οι τελευταίοι μπορούν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

Οι Times ισχυρίζονται ότι όχι μόνο η συμφωνία είναι εις γνώση του Βερολίνου, αλλά και ότι η Γερμανοί ζητούν απαντήσεις από την Αθήνα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην καθιστική διαμαρτυρία εκατοντάδων προσφύγων, που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, προτού υποστηριχθεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά συμφώνησε, τελικά, να τους παράσχει άδεια παραμονής, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι Times, ήταν μία συμφωνία που ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές: οι Σύροι δεν ήθελαν να παραμείνουν στην Ελλάδα της κρίσης, και η Αθήνα δεν ήθελε άλλους μετανάστες.

Το ρεπορτάζ των Times θέλει περίπου 200 πρόσφυγες να έχουν ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα έγγραφα και να έχουν ζητήσει άσυλο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το γεγονός αυτό να έχει προκαλέσει οργή στο Βερολίνο.

“Είμαι έκπληκτος. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκαλύψει τα πάντα γρήγορα και πλήρως. Ασφαλώς, αν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενήργησε σύμφωνα με το Δίκαιο της Ε.Ε., αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί και να διωχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, φέρεται να ανέφερε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφαν Μάιερ.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, καταλήγει με δηλώσεις του νέου αρμόδιου Έλληνα υπουργού, Γιάννη Πανούση, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τέτοιου είδους συμφωνία, και να δεσμεύεται να ερευνήσει το θέμα.

ΠΗΓΗ http://www.pathfinder.gr/news/4206583/times-h-kybernhsh-samara-esteile-syroys-metanastes-sth-germania/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top