ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφωνική συνομιλία Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με Υπουργό Εξωτερικών Αλβανίας D. Bushati

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε χθες , Τετάρτη 23 Ιουλίου, τηλεφωνική συνομιλία, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati, για το εν εξελίξει ζήτημα της διοικητικής αναδιάρθρωσης στην Αλβανία, που μεταβάλλει τις αυτοδιοικητικές οντότητες σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Η σημερινή συνομιλία έρχεται σε συνέχεια επιστολής που είχε δοθεί από τον κ. Βενιζέλο στον κ. Bushati, στις 10 Ιουνίου, καθώς και σειράς διπλωματικών διαβημάτων σχετικά με το θέμα αυτό. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την κρισιμότητα του θέματος, την υψηλή ευαισθησία που υπάρχει γύρω από αυτό και την ανάγκη να προχωρεί η επίλυση των ανοικτών θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να προστίθενται νέα.

Όπως τόνισε ο κύριος Βενιζέλος, οδηγός για όλα τα θέματα πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή πρακτική, ιδίως τώρα που η Αλβανία, έχοντας αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, έχει και επιπρόσθετες υποχρεώσεις, καθώς αξιολογείται με βάση τη συμμόρφωσή της προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

ΠΗΓΗ http://www.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/telephonike-sunomilia-antiproedrou-tes-kuberneses-kai-upourgou-exoterikon-eu-benizelou-me-upourgo-exoterikon-albanias-bushati.html

ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση της Αλβανίας φέρνει νέες φουρτούνες στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top