Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Τι θα ψηφίσουν τελικά οι ΑΝΕΛ για την χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών ;

ταυτοτητα

Τι θα ψηφίσουν τελικά οι ΑΝΕΛ για την χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών

 

Την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίσουν το άρθρο 29 για την απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά αλλοδαπών τα οποία έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κατσίκης το πρωί είχε πει ότι καταψηφίζει και ότι ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης παρενέβη και «αποκατέστησε» την θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προαναγγέλλοντας ότι θα βγει ανακοίνωση πως θα ψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση.

 

«Έχουμε καθιερώσει την ψήφο κατά συνείδηση και την έχουμε εφαρμόσει 5 – 6 φορές. Να σας θυμίσω το σύμφωνο συμβίωσης. Κάτι αντίστοιχο έγινε και σήμερα. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα καταψηφίσει, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Η άποψή μας είναι ότι μετά την βελτίωση που έγινε στο άρθρο πρέπει να υπερψηφιστεί. Και δεν είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος», τόνισε ο Θ. Παπαχριστόπουλος.

Απαντώντας στα σχόλια που υπήρξαν μετά την διαφοροποίηση του Κ. Κατσίκη ο Θ. Παπαχριστόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται αυτή η ομάδα να σταματήσει να είναι μία μπουνιά».

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος υπενθύμισε ορισμένες από τις «αρχές λειτουργίας» της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Όταν κάποιος δικός μας βουλευτής έχει ενστάσεις ή διαφωνεί με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα παραιτείται από βουλευτής και φεύγει. Το έκανε ο Κώστας Δαμαβολίτης από εμάς, και – προς τιμήν της – η Βασιλική Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και συνέχισε: «υπάρχει ένας κώδικας τιμής και ηθικής συμπεριφοράς και τον εφαρμόζουμε. Επίσης έχουμε πει ότι δεν δεχόμαστε κανένα βουλευτή από άλλη ΚΟ στο μέσο μίας κοινοβουλευτικής περιόδου».

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top