ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τι θα προτείνει σήμερα ο Τσίπρας για το μεταναστευτικό

Ριζικές αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. Ο Πρωθυπουργός πρόκειται να προτείνει τη διεύρυνση των νόμιμων οδών πρόσβασης στην Ευρώπη και της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης σε ένα σχέδιο το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει την αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και τη στήριξη των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών που υποδέχονται ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες τους, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας.

Ακόμη βάσει του σχεδίου αυτού θα προταθεί και η ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει απευθύνει ήδη επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ για την άμεση διαμόρφωση αυτού του συνεκτικού σχεδίου. Οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί ήδη στις 20 Απριλίου, από τους αρμόδιους υπουργούς στην έκτακτη κοινή Σύνοδο για το Μεταναστευτικό στο Λουξεμβούργο μαζί με την επισήμανση της ανάγκης άμεσης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις.

http://www.lifo.gr/now/politics/64939

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top