Ειδήσεις για μετανάστες

Τι θα γίνει Ευρωπαίους της Βρετανίας μετά το Brexit 

Συγκεκριμένο αριθμό Ευρωπαίων πολιτών των οποίων θα ανανεωθεί η άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προτείνει η Τερέζα Μέι, κατά τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το περιβόητο Brexit.

Πιο συγκεκριμένα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους επιτελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι προτίθεται να επιτρέψει την παραμονή τριών εκατ. Ευρωπαίων πολιτών, η επιλογή των οποίων θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια, ένα εκ των οποίων θα είναι η συμπλήρωση πέντε χρόνων διαμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Μέι χώρισε σε τρεις κατηγορίες του Ευρωπαίους που ζουν στην Βρετανία:

Πρώτον, αυτούς που ζουν πάνω από 5 χρόνια και θα θεωρηθούν αυτόματα Βρετανοί πολίτες σε θέματα Υγείας, Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πρόνοιας και συντάξεων.

Δεύτερη κατηγορία, οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν λιγότερο από πέντε χρόνια από την έναρξη των διαπραγματεύσεων (Μάρτιος του 2017) στη Γηραιά Αλβιόνα, στους οποίους θα επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μέχρι να φτάσουν τα πέντε χρόνια και να κάνουν αίτηση για μόνιμη άδεια παραμονής.

Τρίτη κατηγορία εκείνοι που θα φτάσουν στην Βρετανία μετά τον Μάρτιο του 2017 και πριν την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε., στους οποίους θα δοθεί μια «περίοδος χάριτος» περίπου δύο ετών. κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούν να προβούν σε αίτηση για άδεια παραμονής.

Η κ. Μέι υποσχέθηκε ότι η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και δεν θα περιλαμβάνει μία σειρά από έγγραφα και γραφειοκρατικές διαδικασίες

ΠΗΓΗ http://www.kathimerini.gr/915163/article/epikairothta/kosmos/mei-ti-8a-isxyei-gia-toys-eyrwpaioys-ths-vretanias-meta-to-brexit?platform=hootsuite

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top