ΑΛΒΑΝΙΑ

Τι προβλέπει η αλβανική “εκστρατεία” της ΔΕΗ

Τι προβλέπει η αλβανική “εκστρατεία” της ΔΕΗ

Το το Δ.Σ της ΔΕΗ αποφάσισε την ίδρυση εταιρίας στην Αλβανία. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπήκε μπροστά η αλβανική περιπέτεια της ΔΕΗ, εντούτοις η προχθεσινή έγκριση που πήρε από το διοικητικό της συμβούλιο η ίδρυση θυγατρικής, αποτελεί ένα δείγμα των διαθέσεών της.

Σύμφωνα με την energypress.gr “Aυτό που βλέπει η ΔΕΗ στην Αλβανία , είναι το μεγάλο υδραυλικό της δυναμικό. Το δυναμικό αυτό θα μπορούσε να στηρίξει την κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων της τάξης των 1000 μεγαβάτ.

Επιθυμία λοιπόν της ΔΕΗ είναι να διεκδικήσει από κοινού ενδεχομένως με τον κινέζο πάρτνερ (αλλά και με άλλες Κινεζικές εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον), την κατασκευή υδροηλεκτρικών μονάδων.

Αρχικά πάντως η θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία θα ασχοληθεί με την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και προοπτικά με την παραγωγή και τη διανομή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλβανία έχει ανάγκη και από δίκτυα αλλά και από θερμικές μονάδες βάσης καθώς στηρίζεται αποκλειστικά σχεδόν στα υδροηλεκτρικά, που ως γνωστόν χαρακτηρίζονται από “στοχαστικότητα”

Παντός η ΔΕΗ  ψάχνει σε κινεζικά κεφάλαια για την έξοδό της στα Βαλκάνια. Αν και σε πολύ πρώιμο ακόμη στάδιο, η ιδέα είναι να μπει μαζί με τους Κινέζους, είτε της CMEC, είτε κάποιας άλλης εταιρείας, στην αλβανική αγορά.

Σημειώνεται ότι αν η αλβανική “εκστρατεία” της ΔΕΗ  στεφθεί από επιτυχία, τότε μπορεί να ακολουθήσει κάτι αντίστοιχο σε Σκόπια και Κόσοβο.

ΠΗΓΗ http://energypress.gr/news/dei-meta-tin-alvania-exetazei-agkaze-me-toys-kinezoys-ta-skopia-kai-kosovo

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top