ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είναι το ΑLBANIANS.GR-RINIA SHQIPTARE NE GREQI

Το Albanians.gr είναι μια δυναμική ιστοσελίδα που απευθύνεται στην αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα και ειδικά  στην αλβανική νεολαία .

Σκοπός της είναι να ενημερώνει τους αλβανούς στην Ελλάδα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα , στην Αλβανία και στο κόσμο. Επίσης σκοπός μας είναι η ψυχαγωγία των μελών μας , καθώς και την δημιουργία επικοινωνίας μεταξύ τους.

Όραμα μας είναι η δημιουργία μιας online κοινότητας η όποια θα προσφέρει στα μελή της , ενημέρωση , ψυχαγωγία και επικοινωνία.

307240_480783795307553_1498729683_n

Σύντομο ιστορικό

To Albanians.gr  δημιουργήθηκε  το 2007 με την μορφή ενός online forum ,το όποιο ονομαζόταν  Forumi I  Shqiptarëve në Greqi (το φόρουμ των αλβανών στην Ελλάδα). Επρόκειτο για την πρώτη σελίδα που απευθύνθηκε σε αλβανούς στην Ελλάδα.

forumi albanians.grforumi albanians.gr forumi albanians.gr

Το 2008 δημιουργήθηκε το πορταλ ενημέρωσης Albanians.gr , στο όποιο ενσωματώθηκε και το φόρουμ. Ουσιαστικά επρόκειτο για την ένωση τους σε ένα ενιαίο σίτε.

Με την γρήγορη εξέλιξη των social media , facebook, το albanians.gr μπήκε δυναμικά σε αυτών τν χώρο δημιουργώντας μια σειρά από ομάδες που αριθμούν 50000 μελή ,που αποτελούν το 50% των δηλωμένων ως αλβανοί στην Ελλάδα , στην δημοφιλής κοινωνική σελίδα.

rinia

Από το 2009 το Albanians.gr θέλοντας να υλοποίηση το όραμα της για ψυχαγωγία της αλβανικής νεολαίας στην Ελλάδα , ξεκίνησε την διοργάνωση Αλβανικών Νεανικών Βραδιών (πάρτι) , με πολύ μεγάλη συμμετοχή , η όποια αυξάνεται συνεχώς.

100 vjetori

Εκτός από αυτές της δραστηριότητες το Albanians.gr  συμμετείχε σε μια σειρά από  εκδηλώσεις , όπως χορηγός επικοινωνίας σε μια σειρά από αλβανικές βραδιές , χορηγός επικοινωνίας σε εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων στην Ελλάδα. Εκτός αυτού το Albanians.gr  για δυο συνεχόμενες χρονιές  συμμετείχε στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την βόρια Αλβανία που πλήγηκαν από καταστροφικές πλημύρες το 2009 και το 2010.

Ndihma për në Shkodër 2010

 

 

Μερικές από τις δραστηριότητες  τις Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα που συμμετείχε το Albanians.gr

Kryeredaktori i Albanians.gr në Parlamentin Grek gjatë diskutimit për Kodin e Emigracionit

1546285_10152090483750255_573669811_n

demostrate armet kimike

Demostrate per te drejtat e emigrantëve në Greqi

proteste-athine-toponimet-15

albanians sponcor

 

Μερικές από τις συνεντεύξεις που έχει κάνει Albanians.gr

lupa albanians.gr

interviste nga albanians.gr ilias hronopoulos (2)

Renato-Mekolli-300x300

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top