ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θωρακίζονται τα Τίρανα εν όψει της επίσκεψης του Πάπα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας, καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στα Τίρανα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η Αλβανική Αστυνομία έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό, και τα μέτρα ασφάλειας είναι κλιμακωτά ξεκινώντας από τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι τα Τίρανα, οπού θα βρίσκονται περίπου 2500 δυνάμεις της αστυνομίας.

Επίσης σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Μυστικές Υπηρεσίες και η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη.

Στο κέντρο των Τιράνων θα απαγορευτεί η κυκλοφορία  από της 6.00 έως της 19.00 καθώς και επίσης η στάθμευση των οχημάτων.

Περιμετρικά του κέντρου και σε ολους του δρόμους που οδηγούν στην Πλατεία “Μητέρα Τερέζα” θα τοποθετηθούν σημεία ελέγχου της αστυνομίας, οπού πρακτικά αυτά τα σημεία θα είναι τα μοναδικά σημεία πρόσβασης στην πλατεία. Ο κάθε επισκέπτης απαγορεύετε να έχει γυάλινα μπουκάλια και θα υποβάλετε σε ελέγχο  μετάλλων με ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων.

Επισης  η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη έχει λάβει έκτακτα μέτρα όπως η τοποθέτηση 15 ασθενοφόρων σε άμεση ετοιμότητα περιμετρικά του κέντρου, ομάδες εθελοντών γιατρών, υπαίθρια γιατρικά κέντρα καθώς και σημεία οπού θα υπάρχει πόσιμο νερό.

Οι δρομοι που θα κλείσουν στο Κέντρο των Τιράνων από τις 06.00-19.00 την Κυριακή 21/9/2014

137169

Τα σημεία έλεγχου της Αλβανικής Αστυνομίας γύρο από το κέντρο 

137170

Μέτρα τις Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη 

 

137191

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top