ΑΛΒΑΝΙΑ

Θετική η προοπτική της ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας

Θετική, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, είναι η προοπτική ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι σταθερά ανοδική και δεν παρεκκλίνει από τους στόχους του οικονομικού επιτελείου.

Το 2018, ο ρυθμός ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013, επισημαίνεται και προστίθεται ότι το δημόσιο χρέος το 2013 αντιστοιχούσε στο 70,4% του ΑΕΠ, ενώ το 2018 μειώθηκε στο 67,5%. Ο όγκος εισαγωγών/εξαγωγών αντιστοιχεί στο 58% του ΑΕΠ, εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η εγχώρια παραγωγή αυξάνεται και βελτιώνεται η ποιότητα.

Η απασχόληση είναι ένας άλλος σημαντικός δείκτης οικονομικής ανάπτυξης και διεθνή οικονομικά ιδρύματα, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, έχουν ανακοινώσει ότι η Αλβανία κατέγραψε το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Εξάλλου, στόχος των αρμόδιων υπουργείων είναι η προσέλκυση και υλοποίηση άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς η χώρα διαθέτει πολλά ανεξερεύνητα «πεδία» ιδίως στον τομέα των φυσικών πόρων, υπογραμμίζεται.

https://www.newsbeast.gr/financial/international-economy/arthro/4687212/thetiki-i-prooptiki-tis-anaptyxis-tis-alvanikis-oikonomias 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top