ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετική η εκλογική διαδικασία στην Αλβανία

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Κάθριν Άστον και ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, σε κοινή δήλωσή τους εκτιμούν ως θετική την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής στην Αλβανία, ενώ ζήτησαν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας με κανονικούς ρυθμούς και τον σχηματισμό κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν.

 

 

“Συγχαίρουμε τους πολίτες της Αλβανίας για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου […] Καταδικάζουμε τα κρούσματα βίας και αναμένουμε ότι αυτά τα περιστατικά θα διερευνηθούν πλήρως και οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Τώρα, είναι σημαντικό τα υπόλοιπα στάδια της εκλογικής διαδικασίας να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα. Καλούμε όλες της πλευρές να ενεργήσουν με εποικοδομητικό πνεύμα προς όφελος του αλβανικού λαού” αναφέρει η ανακοίνωση.

 

“Μετά την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων, ενθαρρύνουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τις άμεσες προκλήσεις για να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί σθεναρά και ότι η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα αποκτήσει μια νέα δυναμική” καταλήγει η κοινή ανακοίνωση της Κάθριν Άστον και του Στέφαν Φούλε.

www.imirisia.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top