ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέματα ιθαγένειας στη συνάντηση Π.Σκουρλέτη με τον Αλβανό υπουργό Διασποράς Pandeli Majo

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, με τον υπουργό Διασποράς της Αλβανίας, Pandeli Majko, παρουσία της Πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα, Ardiana Hobdari. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Λάμπρος Μπαλτσιώτης.

Θέματα ιθαγένειας και προσέγγισης της κοινότητας των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, από το ελληνικό κράτος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πάνου Σκουρλέτη με τον Αλβανό υπουργό Διασποράς, Παντελί Μάικο.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, επιβεβαιώνοντας τόσο το υφιστάμενο επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, όσο και τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσής του, προς όφελος των δυο λαών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, επισημάνθηκαν τα σημαντικά θετικά βήματα που έχουν γίνει και επιβεβαιώθηκε τόσο το υφιστάμενο επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες όσο και τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσής του, προς όφελος των δυο λαών.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει έμφαση στα ζητήματα δικαιωμάτων και διαβίωσης των μεταναστών στη χώρα.

Ο ίδιος κατέληξε ότι ανάλογες συναντήσεις ενισχύουν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

 

Σχόλιο Albanians.gr

Εφόσον ο κ Majko είναι υπουργός Διασποράς θα έπρεπε να είχε κανονιστεί συνάντηση και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολίτικης και όχι μόνο με τον Υπουργό Εσωτερικών .  Σίγουρα υπάρχουν θέματα που χειρίζεται το ΥΠΕΣ και αφορούν είτε ομογενείς από την Αλβανία είτε μετανάστες που πολιτογραφούνται είτε παιδιά δεύτερης που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια. Για τα θέματα ιθαγένειας βέβαια μόνο ακαδημαϊκή μπορεί να είναι η συζήτηση αφού η χορήγηση της είναι πράξη άσκησης κυριαρχίας και δεν αφορά τρίτους όσο συμπαθείς και να είναι αυτοί.

Στην Ελλάδα ζουν δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες. Ο αριθμός των νόμιμων Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα υπολογίζεται κοντά στα 400,000 άτομα.  Μόνο και μόνο από αυτούς τους αριθμούς θα έπρεπε να είχε κανονιστεί μια συνάντηση  , μιας και τα θέματα μετανάστευσης δεν υπάγονται στο  Υπουργείο Εσωτερικών αλλά στο Μεταναστευτικής Πολίτικης

ΠΗΓΗ http://www.avgi.gr/article/10842/8672077/themata-ithageneias-ste-synantese-p-skourlete-me-ton-albano-ypourgo-diasporas

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top