ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Θέλετε να καταθέσετε για άδεια διαμονής? Λυπόμαστε το επόμενο ραντεβού είναι τον Απρίλιο του 2018!!

Θέλετε να καταθέσετε για άδεια διαμονής? Λυπόμαστε το επόμενο ραντεβού είναι τον Απρίλιο του 2018!!

Μια απίστευτη , άλλα καθημερινή ιστορία που δείχνει την ταλαιπωρία που “τραβάνε” οι μετανάστες στην Ελλάδα για να βγάλουν άδεια διαμονής , μοίρασε μαζί μας φίλη της ιστοσελίδας μας. *

Μεσώ της δικηγόρου της λοιπόν, έκανε αίτηση πριν λίγες μέρες, για ραντεβού σε κάποιο ΔΑΜ (Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης) για να καταθέσει για άδεια διαμονής.  Η απάντηση τους άφησε με το στόμα ανοιχτό

“Καλήμερα σας. Λόγω φόρτου εργασίας δεν υπάρχει η δυνατότητα για τόσο σύντομο ραντεβού. Το ραντεβού για την εντολέα σας είναι 18-4-2018 και ώρα 9.00 “

Πολύ καλά διαβάσατε…σε 11 μήνες από σήμερα, θα μπορεί να καταθέσει για την άδεια της!! 11 μήνες.

Η κατάσταση στις ΔΑΜ είχε ομαλοποιηθεί πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, που μετά τις αρχικές δυσλειτουργίες του 2014, τα πράγματα είχαν ομαλοποιηθεί πάρα πολύ και οι διαδικασίες ολοκληρώνονταν  σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα. Τα μονά προβλήματα, είχαν παρατηρηθεί στο Υπουργείο στο Πειραιά, οπού στο κάτω κάτω η υπηρεσία δεχόταν όλες τις αιτήσεις για εξαιρετικούς λογούς από όλη την Ελλάδα. Όμως τώρα η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει ξανά, και η ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, άλλα και για τους υπαλλήλους των ΔΑΜ φαίνεται να επιστρέφει ξανά.

Όπως τονίζουν σε κείμενο διαμαρτυρίας τους οι υπάλληλοι των ΔΑΜ προς το Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής :

“Aπό τον Απρίλιο του 2017, οι υπηρεσίες έπαυσαν να εκπέμπουν τη θετική εικόνα των τελευταίων 2 χρόνων καθώς επιφορτίστηκαν με δυσανάλογο διοικητικό βάρος:

Η θέση σε λειτουργία του νέου Πληροφοριακού Συστήματος Μετανάστευσης το Φεβρουάριο του 2017 και η έκδοση των αδειών διαμονής υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου, επιβάρυναν τη λειτουργία τους, καθώς εισάγονται νέες διαδικασίες και απαιτούνται επιπλέον ενέργειες, και επιβραδύνθηκε η απόκριση τους τόσο στην εξυπηρέτηση του κοινού όσο και στην έκδοση των αδειών διαμονής.

Πάρα τις προειδοποιήσεις των προϊσταμένων της Α.Δ.Α. προς το Υπουργείο να μην προβεί στην αποκέντρωση της αρμοδιότητας των Εξαιρετικών Λόγων (7ετία) ταυτοχρόνως με την έναρξη έκδοσης των αδειών διαμονής υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου, όχι μόνο εκδόθηκε τελικά η σχετική Υπουργική Απόφαση για την άμεση αποκέντρωση της αρμοδιότητας τον Απρίλιο του 2017 αλλά δόθηκε και η δυνατότητα μεταφοράς στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των υποθέσεων που εκκρεμούν στο Υπουργείο από το έτος 2014!

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αυτής απόφασης είναι η αδυναμία των ΔΑΜ να εξυπηρετήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες τον τεράστιο αριθμό των πολιτών τρίτων χωρών που προσέρχονται σε αυτές. Πέραν της ταλαιπωρίας των εξυπηρετούμενων, έπαυσαν να είναι ανθρώπινες και οι συνθήκες εργασίας ημών των εργαζομένων, όσων έχουμε απομείνει…”

*Tα στοιχεία και από ποια ΔΑΜ δόθηκε αυτή η απάντηση είναι στην διάθεση της ιστοσελίδας μας, άλλα δεν θα τα κοινοποιήσουμε, καθώς πρόθεση μας δεν είναι να κατηγορήσουμε άλλα να επισημάνουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα  που χρήζει άμεσης λύσης από την πολιτεία.

Albanians.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top