Ειδήσεις για μετανάστες

Θα αναγνώριζε παρανόμως εξώγαμο τέκνο για να πάρει άδεια παραμονής

Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μία ακόμη υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού μέσω παράνομων πράξεων αναγνώρισης εξώγαμων τέκνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητείται μια 28χρονη συνεργός τους, η οποία με την ιδιότητα της δικηγόρου, παρείχε ουσιαστική συνδρομή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 28 και 34 ετών και μία 25χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων, αλλά και 28χρονης συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, ο 28χρονος άντρας μετέβη σε συμβολαιογραφείο της πόλης μαζί με την 25χρονη φερόμενη ως μητέρα ανήλικου τέκνου, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβολαιογραφική πράξη Εκούσιας Αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, που θα του κατοχύρωνε πενταετή άδεια διαμονής από τις αρμόδιες Αρχές, ως υποτιθέμενο πατέρα ημεδαπού τέκνου.

Ακολούθησε κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών από την ημεδαπή στο Ληξιαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ προέκυψε ότι η συμφωνία και η υλοποίηση της παράνομης αυτής πράξης, έγινε με τη συνδρομή του 34χρονου συλληφθέντα και την ουσιαστική βοήθεια, ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας, 28χρονης ημεδαπής δικηγόρου που αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλε στη 25χρονη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=218737

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top