ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τέλος το αυτοκόλλητο στις άδειες διαμονής. Έρχεται η ηλεκτρονικής κάρτα για τους μετανάστες

Τέλος το sticke στις άδειες διαμονής. Έρχεται η ηλεκτρονικής κάρτα για τους μετανάστες  

Από τι φαίνεται έρχεται το τέλος στις άδειες διαμονής σε μορφή αυτοκόλλητης ετικέτα που προσκολλάται στο διαβατήριο του μετανάστη. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο όλοι οι τίτλος διαμονής θα έχουν τη μορφή μιας ηλεκτρονικής κάρτας και όχι αυτοκόλλητης ετικέτας (βινιέτας), και το αυτοτελές έγγραφο θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων, ως μέσο αποθήκευσης.

Σημειώνουμε οτι αυτήν την κάρτα θα την παραλάβουν μόνο όσοι θα βγάλουν νέο τίτλο διαμονής. Όσοι μετανάστες έχουν ήδη άδεια διαμονής δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν κάτι, παρά μόνο όταν κάνουν την ανανέωση τους και πάρουν νέο τίτλο διαμονής.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008, «όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναλάβει τη δέσμευση να καθιερώσουν άδειες διαμονής ενιαίου τύπου για τους υπηκόους τρίτων χωρών, σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού» και με βάση αυτή την απόφαση, «καθίσταται υποχρεωτική, πλέον, η έκδοση των αδειών διαμονής, υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου (κάρτα μετανάστη).

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Διαπολιτισμικό Μεσολαβητή Φατός Μαλαΐ, που εργάζεται στην Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Αθηνών Α, από της 15-02-2017 μέχρι της 01-03-2017  όλες οι Δ/νσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης θα ει ναι κλειστές για να εκπαιδευτεί το προσωπικό στο νέο σύστημα.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top