ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος η ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων στην Βρετανία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, παρουσίασε τις 12 προτεραιότητές της για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

“Επιδιώκουμε μία νέα και ισότιμη συνεργασία, μεταξύ μιάς ανεξάρτητης, αυτοδιοικούμενης, παγκόσμιας Βρετανίας και των φίλων και συμμάχων μας στην ΕΕ”,  τόνισε η Μέι ξεκαθαρίζει ότι η Βρετανία αποσύρεται από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, ενώ εξέφρασε την επιθυμία η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ να γίνει «σταδιακά» ώστε να αποφευχθεί μια υπερβολικά βίαιη αλλαγή.

Στο κομμάτι που άφορα την ελεύθερη μετακίνηση και την επανάκτηση του ελέγχου των συνόρων η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι “το Brexit σημαίνει έλεγχο του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στη Μεγάλη Βρετανία από την υπόλοιπη Ευρώπη. Θέλουμε να εγγυηθούμε, πρόσθεσε η Μέι,  τα δικαιώματα των πολιτών των κρατών – μελών της Ε.Ε. που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία και τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών που ζουν στις υπόλοιπες χώρες – μέλη, το συντομότερο δυνατό. Η βρετανική κυβέρνηση όχι μόνο θα προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία εγγυάται η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά θα χτίσει επάνω σε αυτά.”

Η Μέι ανέφερε τη σημασία της σιγουριάς στη διαδικασία του Brexit, σημειώνοντας πως η τελική συμφωνία θα τεθεί για ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top