ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Të drejte punësimi ne Gjermani per emigrantët me leje afatgjatë.

Keni leje afatgjatë (5vjeçare) dhe dëshiron të punosh në Gjermani?

Cila eshtë procedura qe duhet të ndiqni

 

PËRGJIGJE

Fillimisht te sigurohemi që posedon lejen e qëndrimit afatgjatë të  Dekretit Presidencial P.D. 150/2006 dhe jo të ligjit 3731/2008 (fëmijë emigrantësh që lindën në Hellas dhe përfunduan arsimin e detyrueshëm). Dhe kjo per arsye se leja e Dekrtit Presidencial jep së pari të drejtën per punesim në shtete të tjera pjestare të Europës se Bashkuar. E.E si zbatim të Direktivës Europiane, kurse leja e qëndrimit  5- vjeçare që jepet në bazë të ligjit 3731/2008 nuk jep këtë të drejtë punësimi jashtë Hellas.

Në se posedoni lejen e qëndrimit të Dekretit Presidencial,  si parim keni të drejtë punesimi dhe në Gjermani. Kjo nuk do të thotë që sduhet të ndiqni një procedurë të caktuar që ndryshon nga nje shtet në tjetrin.( p.sh. regjistrimi në ndonje zyrë ). Në disa vënde kjo proçedurë kërkon shumë kërkesa dhe si përfundim mund të mos arrini të punësoheni dot. Duhet në fillim të merrni informacion nga Ambasada e vendit qe doni të shkoni , në rastin konkret nga  Ambasada Gjermane.

 

Çfarë është leja afatgjatë:

Leje qëndrimi për kohë të zgjatur (επί µακρόν διαµένoντος)

https://albanians.gr/lajme/emigracion/8011-leje-qendrimi-per-kohe-te-zgjatur-m-mo.html

 

Ripublikohet në www.albanians.gr me leje të http://www.mighelp.net/

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top