ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες όλοι είναι πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η υπουργός διευκρίνισε πως κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, ούτε κοιμάται στο δρόμο, αλλά πως αυτοί που τα πρωινά είναι στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή λιάζονται. Σε άλλη συνέντευξή της xθες στο MEGA ανέφερε πως:”Τις περισσότερες φορές οι μετανάστες που έρχονται στην Αθήνα έχουν χρήματα για να πληρώσουν ξενοδοχείο αλλά επιλέγουν να τα δίνουν στους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Προφανώς προσπαθούν να φιλοξενηθούν για να κρατήσουν τα χρήματα για να συνεχίσουν κάπου αλλού το ταξίδι τους. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας αυτή τη στιγμή για ενήλικες στην Αθήνα”, τόνισε.

Η υπουργός ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κανένα αδίκημα από τους πρόσφυγες και σημείωσε πως έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και απεκάλυψε πως η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο, για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, το σχέδιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

Πηγή:http://www.lifo.gr/now/politics/64384

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top