Ειδήσεις για μετανάστες

Τασία Χριστοδουλοπούλου: 7 και 8 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

Οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών συνεχίζονται κανονικά, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, όπως υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών:

– Ενισχύθηκε η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια. Από τις 6 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης και συστήνονται πέντε καινούρια αυτοτελή κλιμάκια ασύλου στην επικράτεια.

– Εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την ενίσχυση των κλιμακίων και κέντρων Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα.

– Υποβλήθηκαν και βρίσκονται στη φάση της τελικής έγκρισης τα πολυετή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη χρονική περίοδο 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 560 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία ήταν εκκρεμή από τον Οκτώβριο του 2014.

– Κατατέθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, αναλυτικό αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ύψους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

– Στις 2 Ιουλίου επικυρώθηκε η σύσταση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου για τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν τα ζητήματα της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως και ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής.

– Μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής Συμβουλίου της Ε.Ε., συνομολογήθηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού μετεγκατάστασης 16.000 προσφύγων από τη χώρα μας σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Φορείς του υπουργείου συμμετέχουν ενεργά στην άμεση υλοποίηση του ως άνω σχεδίου.

– Συνεχίζεται η στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό μέσω του νόμου περί «Επανασύστασης Δημοτικής Αστυνομίας».

Τέλος, όπως σημειώνεται, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ψήφιση επί των άρθρων και επί του συνόλου του νομοσχέδιου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας».

 

ΠΗΓΗ http://www.e-typos.com/gr/politiki/article/138619/hristodoulopoulou-7-kai-8-iouliou-oloklironetai-i-psifisi-tou-nomoshediou-gia-tin-ithageneia/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top