ΑΛΒΑΝΙΑ

Ταυτόχρονες περιπολίες στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας

Την εφαρμογή συντονισμένου σχεδίου δράσης των αστυνομιών της Ελλάδας και της Αλβανίας, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών, αποφάσισαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας, οι οποίοι συναντήθηκαν στο μέγαρο της Λ. Κατεχάκη.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο άνδρες, αλλά και οι αντιπροσωπίες των δύο Αστυνομιών που συμμετείχαν στην συνάντηση, συμφώνησαν ότι υπάρχουν μορφές διασυνοριακής εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων πλησίον της ελληνοαλβανικής μεθορίου, αδικήματα κατά του περιβάλλοντος κ.λπ.) που απασχολούν έντονα τα τελευταία χρόνια τις δύο χώρες και απαιτούν συντονισμένη δράση των δύο πλευρών. Γι΄αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα, συμφώνησαν:

• Στην προώθηση του θεσμού των ταυτόχρονων (ένθεν και ένθεν) περιπολιών στην ευρεία συνοριακή ζώνη των δύο χωρών,

• Στον ορισμό σημείων επαφής για την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών διασυνοριακού – οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και

• Στην πραγματοποίηση συναντήσεων τεχνικών κλιμακίων των δύο Αστυνομιών για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στις περιοχές πλησίον των κοινών χερσαίων συνόρων, καθώς και την τακτική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Τέλος, αφού οι δύο αρχηγοί επεσήμαναν την πραγματοποίηση τακτικών αξιολογήσεων για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων τους, ακολούθησε συνάντηση τους με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος με τη σειρά του επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο Αστυνομιών, αλλά και την προώθηση αυτής.

 

Πηγή: Συντονισμένες περιπολίες στα σύνορα και κοινό σχέδιο δράσης Ελλάδας – Αλβανίας για ναρκωτικά κι έγκλημα | iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top