ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα βρήκε η CEZ με την Αλβανία Ικανοποιημένη η Τσεχία 

Με την ευκαιρία της επίλυσης της διαφοράς μεταξύ της Αλβανικής κυβέρνησης και της τσεχικής εταιρείας CEZ, η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στα Τίρανα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Κατόπιν των πολλών δημοσιευμάτων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και της τσεχικής εταιρεία CEZ, η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στα Τίρανα, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τσεχίας πάντα ζητούσε συμβιβαστική λύση για την διαφορά που προέκυψε γεγονός που συμβαδίζει με τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την μακροχρόνια και ισχυρή υποστήριξη που παρέχεται από την Τσεχική Δημοκρατία στις προσπάθειες ένταξης στην ΕΕ της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Η Τσεχική Δημοκρατία χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας διακανονισμού μεταξύ των μερών και την υιοθέτηση της στο αλβανικό Κοινοβούλιο στις 31 Ιουλίου, 2014. Η Τσεχική Δημοκρατία θεωρεί την συμφωνία διακανονισμού ως μια νόμιμη συμβιβαστική λύση για τις απαιτήσεις των συμβαλλομένων που ήταν αποτέλεσμα μακρών διαπραγματεύσεων.

Η Τσεχική Δημοκρατία εκτιμά την βοήθεια που είχε από τη Γραμματεία της Ενεργειακής Κοινότητας για τη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών και την συνεχή ενθάρρυνση που απευθύνονταν και στα δύο μέρη από τους άλλους διεθνείς εταίρους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το διακανονισμό της διαφοράς εκτός δικαστηρίου.»

ΠΗΓΗ http://www.balkans.com/gr/open-news.php?uniquenumber=196159

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top