ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Τίρανα υπέγραψαν τη συμφωνία διέλευσης του αγωγού TAP από την Αλβανία

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και της Κοινοπραξίας του αγωγού TAP, η συμφωνία διέλευσης για την κατασκευή του έργου, εφόσον επιλεγεί ως προτιμώμενος αγωγός για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη.

 

Η συμφωνία ρυθμίζει θέματα τεχνικά, περιβαλλοντικά καθώς και το νομικό καθεστώς για τη χρήση γης στη διαδρομή του αγωγού και θα τεθεί σε ισχύ μετά την κύρωσή της από την αλβανική Βουλή.

 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση ο ΤΑΡ είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη γειτονική χώρα και θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην κατασκευή δορυφορικών υποδομών. Υπό μελέτη βρίσκεται επίσης η κατασκευή υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Αλβανία.

 

Οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας με τη χώρα μας έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Η επιλογή της Κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για τον αγωγό που θα τροφοδοτηθεί από το κοίτασμα, μεταξύ των αγωγών TAP και Ναμπούκο αναμένεται τον Ιούνιο.

 

Πηγή www.protothema.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top