ΑΛΒΑΝΙΑ

Με τα πόδια στην Αλβανία

Με τα πόδια στην Αλβανία

 

Μέσα στον Μάρτιο και στον Απρίλιο περισσότεροι από 30 πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να “περάσουν” στην Ευρώπη με πλαστά έγγραφα στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων. Αν και συνήθως τα πλαστά ιταλικά ή γαλλικά ταξιδιωτικά έγγραφα είναι από τα πιο δημοφιλή στους κύκλους των κυκλωμάτων διακίνησης, έχει αυξηθεί  ο αριθμος των μεταναστών που επιχειρούν να ταξιδέψουν στη Δυτική Ευρώπη με ασιατικά διαβατήρια. Τον περασμένο Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Μυκόνου είχαν συλληφθεί δύο Αφγανοί που επιχείρησαν να παραστήσουν τους υπηκόους Σιγκαπούρης και Κίνας, ενώ στα τέλη Μαρτίου, δύο γυναίκες προσπάθησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο Κρήτης για Βιέννη είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Κορέας, κατάγονταν όμως από το Αφγανιστάν.

[maxbutton id=”5″]

Όσοι δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για ένα πλαστό διαβατήριο επιχειρούν να διαφύγουν από το χερσαίο πέρασμα, όπως συνέβη την περασμένη Τρίτη στην Αλβανία. Δεκαέξι Σύροι, ανάμεσά τους εννέα ανήλικοι (εκ των οποίων ένα βρέφος δύο μηνών), εντοπίστηκαν από την αλβανική αστυνομία στο χωριό Καπσίτσε. Οπως λέει στην «Κ» εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας, Αρντί Μπίτα, οι Σύροι διέμεναν προηγουμένως στον καταυλισμό της Ειδομένης και με ταξί είχαν φτάσει μέσω Θεσσαλονίκης στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Δεν είναι ξεκάθαρο από ποιο ακριβώς σημείο πέρασαν στη γειτονική χώρα. Η αλβανική αστυνομία τούς εντόπισε αρκετή ώρα αργότερα με ρούχα μουσκεμένα.

«Είχαν διανύσει 16 χιλιόμετρα υπό βροχήν, περπατώντας περίπου 12 ώρες. Στις αρχικές καταθέσεις τους ανέφεραν ότι ήθελαν να φτάσουν στη Σερβία και από εκεί να συνεχίσουν με τελικό προορισμό τη Γερμανία. Κάποιοι εξ αυτών νοσηλεύτηκαν με υπόταση στο νοσοκομείο. Θα τους στεγάσουμε προσωρινά σε κέντρα στη χώρα μας, αλλά δεν ζητούν άσυλο στην Αλβανία. Θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα», λέει ο κ. Μπίτα.

 

ΠΗΓΗ http://www.goodnet.gr/rotator/articles/taxidi-ston-paradeiso-me-ptisi-tsarter.html

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top